Izvor: JUGpress.com, 12.Avg.2022, 14:58

Podeljeni ugovori o finansiranju omladinskih projekata

LESKOVAC

U Svečanoj sali grada Leskovca na Međunarodni dan mladih uručeni su ugovori za finansiranje omladinskih projekata „Aktiviraj se“. Podeljeno je 19 ugovora ukupne vrednosti 1,8 miliona dinara. Aleksandra Zdravković, šef Odeljenja za imovinsko-pravne poslove, uručujući ugovore istakla je da su mladi pokretačka snaga i budućnost.

„Zato treba da radimo i borimo se za njih i njihovu još bolju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << budućnost. Grad Leskovac u saradnji sa Kancelarijom za mlade već osmu godinu zaredom finansira realizaciju omladinskih projekata za čiju namenu je iz budžeta Grada izdvojeno 11 miliona dinara. Finansirano je 120 projekata u čiju pripremu i realizaciju je učestvovalo 6.000 naših mladih sugrađana. Programom „Aktiviraj se“ Grad Leskovac motiviše mlade da urade nešto korisno za sebe i zajednicu u kojoj žive, da razvijaju svoje veštine i humanost, da podstičemo društveni aktivizam mladih, budimo njihovu kreativnost, potencijale i inovativne ideje.“

Aleksa Božić, član učeničkog parlamenta Ekonomske škole „Đuka Dinić“, obratio se u ime korisnika sredstava, te zahvalio lokalnoj samoupravi „koja nam daje velike mogućnosti raznim organizacijama kao i Kancelariji za mlade koja ima veliki broj volontera. Izuzetna mi je čast što mogu da pomognem svom gradu pišući razne projekte i posećujući mnogobrojna dešavanja. Ja ću se truditi da nastavim ovim tempom i siguran sam da ćemo svi mi našim aktivnostima podstaći nove mlade ljude da se aktiviraju, za bolje sutra.”

Aleksandar Stojanović, koordinator Kancelarije za mlade, naglasio je da je Leskovac jedan od prvih gradova u Srbiji koji je usvojio Strategiji za mlade koja sadrži i akciono planiranje koje važi od 2021-2025. godine.

„Na njegovoj izradi učestvovalo oko 50 udruženja i organizacija, učeničkih parlamenata i mladih ljudi. Lokalna Strategija za mlade se oslanja i na nacionalnu strategiju za mlade.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.