Podeljene subvencije za samozapošljavanje

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2013, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podeljene subvencije za samozapošljavanje

LESKOVAC – Spisak nezaposlenih u  Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ) biće kraći za 49 osoba koje su iz kase grada Leskovca dobile po 160 hiljada dinara, u okviru lokalnog programa zapošljavanja.

Vlasnicima novootvorenih preduzeća i zanatskih radnji danas su u sali Skupštine grada uručeni ugovori o dodeli jednokratne subvencije, a posle sprovedenog konkursa na koji su se javile 94 nezaposlene osobe. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

„Komisija je imala zadatak da na licu mesta prekontroliše i proveri da li zaista postoji prijavljena oprema, poslovni prostor i izgledi da će ta firma funkcionisati“, objasnio je Cvetanović.

Ugovori su podeljeni na Dan mladih ili dan nezaposlenih.

Gradonačelnik Cvetanović je naglasio da je za četiri programa zapošljavanja u ovoj godini ukupno izdvojeno 60 miliona dinara – „za program stručne prakse 21,5 miliona, za javne radove 10,5, za otvaranje novih radnih mesta 20 miliona i za program samozapošljavanja 8 miliona dinara“.

Filijala NSZ u Leskovcu je pružala tehničku i kadrovsku podršku.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.