Počinju radovi na rekonstrukciji Svetoilijske ulice, završetak u januaru

Izvor: JUGpress.com, 01.Nov.2017, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju radovi na rekonstrukciji Svetoilijske ulice, završetak u januaru

LESKOVAC

Nakon završene kompletne rekonstrukcije vodovodne mreže u Svetoilijskoj ulici počinju radovi i na rekonstrukciji kolovozne konstrukcije.

Gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović, koji je obišao radove, rekao je da će sve biti završeno za 75 dana.

To znači da će ova ulica biti završena u januaru(?!)

Danas nije objašnjeno kako će se radovi izvoditi u periodu kada se, obično, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dešavaju i izuzetno niske temperature a često pada i sneg!

I to nije sve.

Dok se izvode radovi saobraćaj u Svetoilijskoj ulici će biti obustavljen!

Tako se, praktično, nastavlja ograničavanje kretanja koje traje više nedelja unazad , kolko traju razna iskopavanja Vodovoda zbog zamene cevi.

„Biće izgrađene nove trotoarske površine sa završnim slojem od vibropresovanih betonskih ploča, kao i izrada sadnih mesta i formiranje drvoreda. Vrednost ugovora je skoro 25 miliona dinara. Za vreme radova biće obustavljen saobraćaj u Svetoilijskoj ulici, osim u subotu, za vreme Zadušnica. S obzirom da ovu ulicu naši sugrađani koriste da bi stigli do Svetoilijskog groblja, biće uklonjeni svi saobraćajni znaci o zabrani prolaska, kako bi bilo omogućen prilaz do groblja toga dana. Zato molim sve građane za razumevanje i strpljenje, jer ćemo nakon završetka ovih radova svi dobiti još jednu uređenu ulicu u gradu, kao i bolje uslove za odvijanje saobraćaja i bezbednost svih nas,” rekao je danas Cvetanović.

Na press konferenciji organizovanoj ovom prigodom nije objašnjeno kako će u Leskovac da dolaze stanovnici sela od Donje Jajine do Miroševca, koji obično koriste ovu ulicu , kao ni, recimo, vozila hitne pomoći kada prevoze hitne slučejeve iz ovog dela grada pa im je brže i bliže da, preko mosta iz pravca Podvorca, stignu u bonicu.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

U Vlajkovoj nova vodovodna mreža posle pola veka

Izvor: juGmedia, 02.Nov.2017, 15:06

Gradsko preduzeće Vodovod započelo je danas zamenu vodovodnih cevi u Vlajkovoj, jednoj od najprometnijih gradskih ulica, u dužini od 800 metara, a investicija je vredna 12 miliona dinara...Radovi se finansiraju iz ranijeg kredita nemačke KfW banke, „pri čemu Vodovod Leskovac učestvije sa 70 posto...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.