Počeo THINK TANK TOWN #12 : Istina i post istina

Izvor: JUGpress.com, 06.Okt.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo THINK TANK TOWN #12 : Istina i post istina

LESKOVAC

U Marfijevom pabu u Leskovcu održano je prvo veče 12. Festivala književnosti Think Tank Town.

Specifičnost ovogodišnjeg festivala, koji za temu ima „Istinu i postistinu“, je da ga je otvorio Ljubomir Živkov, novinar i muzičar, poznat po sjajnim kolumnama, koji je do sada bio osoba koja je zatvarala festival. On je,  izvinjavajući se zbog malog kašnjenja, ispričao sa kakvim se problemima susreo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dok je dolazio u Leskovac.

„Još sam ja i želeo da dođem ranije, jer sam dosad zatvarao festival, pa i ako zakasnim nema veze, trajaće festival duže. Negde kod Paraćina sam video znak „radovi na putu“ i strelicu koja se račva levo i desno. Mislio sam da se ne može pravo, jer se traka radi. Ove dve strelice su mi delovale ravnopravno, pa je jedna bila za mene put bez povratka… Paraćin, pa neka sela, mislio sam da ću moći da se vratim lako na auto-put, ali to u mom slučaju ni najmanje nije bilo lako. Čoveku koji radi na naplatnoj rampi, a tu je već kolona od ne znam koliko prevarenih ljudi, sam rekao da kaže gospodinu koji je postavio onaj znak da, po mom mišljenju nema ni mozga ni savesti, i pitam kako da se vratim na auto-put, a on mi kaže idi samo za onim tamo. I ja sad pratim tog stranca, stignem ga kod pumpe i vidim da mu tu ljudi pantomimom objašnjavaju ovako, onako, ja idem dalje za njim, ne znam da li ide kod nekog strica, u goste ili na auto-put. Nekako se dočepam auto-puta, idem dalje i dođem do vašeg kružnog toka, kad, odjednom više nema Leskovca, piše samo Vranje… Da li da idem u Vranje, znaće neko tamo da mi pokaže put za Leskovac…“

Ljubomir Živkov je otvarajući festival rekao i da se za tu važnu dužnost pripremao, jer prvi put u životu nešto otvara.

„Pročitao sam silne govorancije za otvaranja, a najviše mi se urezalo u pamćenje kako Zemunac otvara Olimpijadu. Znači, open!“

Prvog dana TTT je iz festivalske produkcije predstavljena knjiga „Murdža mala“ Save Dimitrijevića, kao i knjiga „Uzmimo jastoga i drugi eseji“ Dejvida Fostera Volasa. Festival poezije mladih – Zaječar predstavili su Miloš Petković, sekretar festivala i pobednica za 2018. godinu Anastasia Stoiljković.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.