Izvor: JUGpress.com, 08.Avg.2023, 20:28

Počeli radovi vrednosti 59,4 miliona dinara bez pdv-a na poslednjoj neasfaltiranoj deonici puta Leskovac-Vučje

LESKOVAC

Nastavljeni su radovi na rekonsturkciji dela puta između Strojkovca i Vučja. radove je obišao gradonačelnik Goran Cvetanović u društvu ministra Aleksandra Martinovića.

„“Putevi Srbije“ i preduzeća koja pripadaju Vladi Republike Srbije su poslednjih godina uložila preko dve milijarde dinara novca građana Srbije u putnu infrastrukturu na teritoriji Grada Leskovca“ rekao je Cvetanović podsetivši >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pritom da je svaki put zlata vredan, s obzirom na broj naseljenih mesta.

Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“, govorio je o tehničkim detaljima, i rekao da radovi podrazumevaju rekonstrukciju i dogradnju, odnonsno proširenje puta Leskovac – Vučje.

„Trenutno se izvode radovi na deonici od Strojkovca do Vučja, a predmet ovih radova je skidanje kamene kocke, zatim sledi ojačanje kolovozne konstrukcije ugradnjom tucanika, pa ugradnju asfalta na deonici od 700 metara kroz selo Strojkovce, a nakon toga i ugradnju drugog sloja asfalta na deonici od 2,4 kilometara. Time će biti kompletirana čitava deonica od Leskovca do Vučja. Ukupna vrednost svih radova je oko 405 miliona dinara bez PDV-a, a sredstva obezbeđuju „Putevi Srbije“ preko Vlade Republike Srbije.“

Ministar Aleksandar Martinović kaže da se na ovaj način ispunjava obećanje predsednika Vučića o obnavljanju saobraćajne infrastrukture na jugu Srbije, kako bi se povezao ne samo sa ostalim delovima Srbije, nego i sa susednim državama.

Na pitanje novinarke JUGppressa zašto je početak radova na ovoj deonici kasnio i da li je tačno da je u pitanju sudski spor oko imovine, direktor Nikolić je rekao da nema takvu informaciju.

„Postoji program održavanja, rekonstrukcije, izgradnje, itd. i ovog trenutka su radovi počeli i biće završeni na vreme, do kraja građevinske sezone, ukoliko to vremenski uslovi dozvole.“ (kraj) IS/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.