Izvor: JUGpress.com, 12.Nov.2019, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli besplatni časovi pripreme iz srpskog jezika za osmake

LESKOVAC

U Čitaonici Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ u Leskovcu organizovano je održavanje besplatnih pripremnih časova iz srpskog jezika i književnosti za osnovce.

Pripremu će za 35 osmaka realizovati Jadranke Jović, diplomirani bibliotekar i profesor srpskog jezika, kreatorka nastavnog programa „Pamet u glavu!“.

Pripremna nastava održava se već sedam godina zaredom, traje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << osam meseci i završava se neposredno pre polaganja male mature, polovinom meseca juna.

Jadranka Jović kaže da je potreban dobar rezultat na kraju osnovnog školovanja kao i dobar rezultat na prijemnom ispitu, kako bi se upisala željena škola.

„Kod deca u jednom interesantnom okruženju, među knjigama, mogu da prisustvuju interesantnim i zanimljivim predavanjima iz svih oblasti srpskog jezika. Mi pratimo gardivo koje oni obrađuju u svojim matičnim školama sa svojim profesorima, tako da bez stresa, nervoze, straha od ocenjivanja mogu da savladaju ono što su od gradiva eventualno propustili. Oni svi imaju određeni temelj koji su im ugradili profesori u matičnim školama, a mi ovde samo pokušavamo da to znanje koje su tamo stekli ovde obnove i usavrše za pripremnu nastavu. Iz dosadašnjeg iskustva znamo da su sva deca koja su bila kod nas uspela da upišu ono što su želela, a sa većinom i dalje sarađujemo, jer su nam oni pomagači ili volonteri kod nekih od naših akcija.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.