Izvor: JUGpress.com, 10.Apr.2023, 20:11

Počela priprema paketa pomoći za penzionere sa primanjima do 35.000 dinara i za socijalno ugrožene

LESKOVAC

Podršku od Grada Leskovca dobiće svi penzioneri sa primanjima do 35.000 dinara, kao i socijalno ugroženi. Do sada su u ovakvim akcijama deljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu za sve penzionere sa primanjima do 30.000 dinara i socijalno ugrožene, za šta je ukupno izdvojen 66,1 milion dinara i podeljeno više od 85.000 paketa.

Zaposleni u ustanovama kulture, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << javnim i javno komunalnim preduzećima, Gradskoj upravi i volonteri počeli su pakovanje 26.000 paketa sa namirnicama. Paketi sadrže so, šećer, brašno, zejtin, supu, čaj, makarone, pirinač, pasulj, keks. Ukupno je isporučeno devet šlepera robe, odnosno 200 tona, a iz budžeta Grada za ovu namenu izdvojeno je 32,2 miliona dinara. Ovim povodom je održana konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao da je okosnica gradskog rukovodstva briga o ljudima.

„Posebna kategorija su naši najstariji sugrađani koji su tokom svog životnog veka mnogo učinili kako za naš grad, tako i za i državu. Oni su izgradili ovu zemlju i vreme je da sada mi brinemo o njima. Želimo da što više poboljšamo uslove za njihov kvalitetniji i bolji život i ova podela paketa je mali doprinos i skroman znak pažnje kojim pokazujemo da brinemo o njima. Kada sam kao lekar opšte prakse posećivao pacijente, shvatio sam da je starijim ljudima potrebna pažnja, ljubav, komunikacija i razgovor, a na ovaj način, kroz simboličan poklon, pokazujemo im upravo tu ljubav, pažnju i poštovanje”, rekao je Cvetanović koji je navo da je on prvi u Leskovcu imao privtanu ordinaciju .

“Paketi koji su danas spakovani usmeriće se prema grdeličkom i vučjanskom kraju i isti će, preko članova Saveta mesnih zajednica, krenuti da se dele. Sa ovim načinom pakovanja i distribucije nastavićemo i u narednom periodu, sa nadom da završimo do Velikog petka, kako bismo pokrili prvo udaljenija i okolna mesta, a onda i samo gradsko jezgro. Zahvaljujući dobroj organizaciji, već do sada je spakovano 8000 paketa. Iako deluje simbolično, kada znate da je to devet šlepera i 200 tona robe, to je ipak ogroman posao i zahteva ozbiljnu organizaciju”, dodao je on.

Cvetanović je rekao i da je , u cilju olakšanog rada i funkcionisanja, kao i ubrzavanja procesa pakovanja paketa, nabavljen viljuškar na gas, paletar i auto-prikolicu, ukupne vrednosti 3,8 miliona dinara.

„Navedena oprema se neće samo koristiti za pakovanje i transport paketa, već i za potrebe Gradske uprave, Sektora za vanredne situacije, za prevoz opreme, za potrebe majstora, kao i za potrebe ostalih javnih i javno komunalnih preduzeća i ustanova.“

Cvetanović je najavio i da će se paketi pomoći penzionerima ove godine biti deljeni i na jesen.

On je na pitanje novinarke JUGpressa da li to znači da će paketi biti deljeni zbog izbora pred kraj godine rekao da je prošle godine najavio da će u Leskovcu biti dve akcije podele ovih paketa za godinu dana i da to nema veze sa izborima.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.