Izvor: JUGpress.com, 14.Maj.2021, 11:31

Počela prijava za besplatnu banju

BEOGRAD-LESKOVAC-VRANJE-NIŠ

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) saopštio je da je počeo prijem zahteva za

upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju za 2021. godinu, a pravo na desetodnevni besplatni boravak u banjama i lečilištima imaju oni čije penzije nisu više od 29.378 dinara i koji nemaju drugih primanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Prijave na oglas se podnose od danas, zaključno sa 31. majem, i to udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale Fonda na kojoj korisnik ima prebivalište, a mogu se podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja.

Кorisnici sa teritorije Кosova i Metohije sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije pokrajine prijave podnose najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta, odnosno boravišta.

Uz prijavu je potrebno podneti penzijski ček, dokaz o visini penzije iz inostranstva, popunjenu prijavu sa izjavom

na propisanom obrascu, gde želi da koristi rehabilitaciju, da osim penzije korisnik nema drugih ličnih primanja i da ovlašćuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje da u njegovo ime i za njegov račun zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti pravo na rehabilitaciju.

Može podneti i imedicinsku dokumentaciju, ukoliko je korisnik poseduje.

Rang lista penzionera koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju objavljuje se šesnaestog radnog dana od dana isteka oglasa, a na rang listu se može podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana njenog objavljivanja na oglasnoj tabli.

U postupku prijavljivanja, udruženja penzionera i penzioneri su u obavezi da se pridržavaju svih propisanih mera bezbednosno-zdravstvene zaštite, ističe PIO u saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.