Izvor: JUGpress.com, 12.Maj.2021, 14:10

Počela isplata 30+30 evra

BEOGRAD-LESKOVAC-VRANJE-NIŠ

U Srbiji danas počela je isplata državne pomoći od 30+30 evra za koju se do jutros u 7:30 prijavilo 3.184.000 građana, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i najavio da će prijavljivanje za 3.000 dinara nagrade za vakcinisane građene početi 1. juna.

Danas je po 30 evra na račun dobiti 640.000 građana, sutra idu nalozi za još 1,4 miliona, rekao je Mali u Jutarnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dnevniku RTS i podsetio da prijavljivanje traje do 15. maja.

Do kraja ove sedmice biće isplaćeni svi koji su se prijavili za pomoć čiji će drugi deo biti isplaćen u novembru, najavio je Mali, naglašavajući da država “dan za dan” ispunjava data obećanja

On je naveo da se prošle godine za pomoć od 100 evra prijavilo 6.118.000 ljudi, a uveren je da će građani iskoristiti priliku da se do subote prijave za isplatu ovogodišnje pomoći države u otklanjanju posledica pandemije.

Prijava za 3.000 dinara nagrade obećane svim građanima koji do 31. maja prime bar jednu dozu vakcine počeće 1. juna i trajati do 15. juna po istoj proceduri kao i za pomoć od 30 evra, a posle 1. muina biće objavljen i broj kol centra.

Na pitanja odakle novac, Mali je odgovorio da su sredstava delom obezbeđena kombinacijom sufiita u budžetu, a delom na međunarodnom tržištu kapitala.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.