Po 5.000 dinara pomoći za udžbenike siromašnim učenicima

Izvor: JUGpress.com, 06.Okt.2018, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po 5.000 dinara pomoći za udžbenike siromašnim učenicima

LESKOVAC

Na 76. sednici Gradskog veća našlo se 19 tačaka na dnevnom redu.

Većnici su, između ostalog, doneli odluku da se redovnim učenicima osnovnih i srednjih škola iz materijalno ugroženih porodica sa područja grada Leskovca za školsku 2018./2019. godinu iz budžeta grada dodeli jednokratna pomoć u iznosu od 5000 dinara za nabavku školskih udžbenika.

Za ovu namenu opredeljno je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << šest miliona dinara, a Centar za socijalni rad će sprovesti proceduru isplate.

Data je saglasnost i na odluku o usvajanju zahteva po javnom pozivu za podršku mladim talentima grada Leskovca. Ukupno će biti na ovaj način nagrađeno 229 mladih ljudi, a sume se kreću od 10-40.000 dinara.

Osnovne škole „Svetozar Marković“, „Josif Kostić“ i „Vuk Karadžić“ dobile su saglasnost za zaključenje posebnih ugovora o prevozu učenika sa ovlašćenim nprevoznicima.

Učenici su iz sela Gornja Jajina i Palikuća i trebali bi da idu u školu u Velikom Trnjanu, ali kako nema direktnog prevoza iz njihovih sela i Velikog Trnjana, deca idu u pomenute škole.

Na ovaj način, rečeno je, smanjuju se  troškovi izdvajanja iz budžeta, a i deci se olakšava da brže dođu do škole.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.