Izvor: JUGpress.com, 04.Avg.2021, 15:47

Plivački klub “Leskovac” se sa Državnog prvenstva vratio sa deset medalja

LESKOVAC

Državno prvenstvo za kadete, juniore i u apsolutnoj kategoriji ove godine je održano u Nišu u periodu od 29.07. do 01.08.

Plivački klub “Leskovac” predstavilo je desetoro plivačica i plivača.

Medalje su osvojili:

1. Iva Petkovic (2006. godište), takmičila se u kategoriji juniorki:

– srebrna medalja na 50m prsno

– srebrna medalja na 100m >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << prsno

– bronzana medalja na 200m prsno

– bronzana medalja na 200m mix

2. Pavle Joic (2007. godište), takmičio se u kategoriji kadeta:

– zlatna medalja na 400m mešovitim stilom

– srebrna medalja na 200m mešovitim stilom

– srebrna medalja na 800m kraul

3. Nikola Savić (2008. godište), koji se takmičio u kategoriji kadeta:

– bronzana medalja na 200m prsnim stilom.

Takođe, Iva je za klub osvojila još 2 medalje u apsolutnoj kategoriji, i to: srebrnu na 100m prsno i bronzanu na 50m prsno.

“Koliko ozbiljne plivače imamo, govori činjenica da smo u kategoriji kadeta imali čak četiri osvojene medalje, i time smo zvanično drugi klub po broju osvojenih medalja u Centralnoj Srbiji, u kategoriji kadeta.”, kaže trener ovog kluba, Milan Kitanović.

On dodaje da je plivač Nikola Savić u trci 200m prsnim stilom plivao sa starijim plivačima od sebe i uspeo da se izbori za bronzanu medalju. “Podsećanja radi, pre četiri godine Nikola je oborio državni rekord u ovoj disciplini za plivače do 12 godina. Vredno trenira i njegovo vreme tek dolazi.”, poručuje Kitanović.

Nikola Savić sa trenerom Milanom Kitanovićem

Samo reči hvale trener ima i za Pavla Joića, za koga kaže: “Upisao je sebe u istoriju plivanja, osvojivši zlatnu medalju u ubedljivo najtežoj disciplini – 400m mešovitim stilom. Takođe, plivao je i 800m kraul i sve nas prijatno iznenadio svojim isplivanim rezultatom. Pavle nastavlja da nas oduševljava svojim rezultatima, svojim ponašanjem na takmičenjima i kontinuirano osvaja medalje za nas klub i predstavlja nas na najbolji način.”

Pavle Joić i Iva Petković

“Iva Petkovic imala je izuzetno dobru sezonu, nastupila je na Centralnom evropskom prvenstvu i time pokazala da je spremna za velika takmičenja, koja joj tek predstoje. Iva je prva plivačica iz Leskovca koja je ove godine plivala norme za reprezentaciju u cak 3 discipline i norme za juniorsku Balkanijadu, u takođe 3 discipline. Da se radi o veoma talentovanoj i perspektivnoj plivačici govore medalje koje je osvojila na Državnom prvenstvu u apsolutnoj kategoriji.”, dodaje Kitanović.

Milan Kitanović takođe navodi i sledeće: “Svi naši plivači napravili su izuzetne rezultate sa 4km po treningu, 5-6 treninga nedeljno, bez teretane i bez suplementacije. Smatramo da je to veliki iskorak, jer znamo da njihova konkurencija već sada ima 2 treninga dnevno sa značajno većom kilometražom, teretanom i suplementacijom. Najbitnije je da su nam plivači zdravi, a da je moguće sa jednim treningom dnevno osvojiti medalje na Državnom prvenstvu, to su nam pokazala ova fenomenalna deca. Čestitamo i ostalim plivačima koji su nas predstavili i plivali svoja najbolja vremena.”

Mlade nade leskovačkog plivanja sa treneromI ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.