Pikaso u Leskovačkom kulturnom centru

Izvor: juGmedia, 13.Apr.2016, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pikaso u Leskovačkom kulturnom centru

LESKOVAC - "Pikaso u Leskovcu" naziv je izložbe koja će biti otvorena u petak, 15. aprila 2016. u 21 čas, u Galeriji Leskovačkog kulturnog centra. Postavka obuhvata 46 originalnih grafika Pabla Pikasa, jednog od najznačajnijih umetnika 20. veka. Reč je o radovima iz kolekcije Žive i Lazara Vujića, vlasnika Galerije "Visconti Fine Art" u Ljubljani. Grafike su nastale u periodu između 1932. i 1969. godine i svrstane su u tri mape. Prva mapa "Dupla flauta", sastoji se od 16 litografija sa temama muških i ženskih aktova, minotaura i bahanalija. Drugu zbirku “Fauna i flora sa Antiba” čini 9 litografija, a treću “Pikasovi crteži – Pol Elijar” – 16 kubističkih crteža mrtve prirode i devojačkih figura. "Pablo Pikaso je stvorio jedan od najobimnijih grafičkih opusa, koji možda nema premca među stvaraocima dvadesetog veka. Njegov opus, kao i njegov slikoviti životni put i stvaralaštvo, još su uveliko predmet proučavanja istoričara umetnosti, pisaca i psihoanalitičara, te izložbe njegovih radova izazivaju i privlače izuzetnu pažnju publike", zapisala je u katalogu koji prati izložbu Živa Škodlar Vujić. Organizator izložbe je Leskovački kulturni centar, a pokrovitelj grad Leskovac. Postavka će biti pred leskovačkom likovnom publikom do 12. maja. (Kraj) Vest Pikaso u Leskovačkom kulturnom centru se pojavila prvo na juGmedia.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pikaso u Leskovačkom kulturnom centru

Izvor: juGmedia, 13.Apr.2016

LESKOVAC – Leskovčani će 15. aprila imati prliku da da vide 46 originalnih grafika Pabla Pikasa, jednog od najznačajnijih umetnika 20. veka, na izložbi u LKC-u, čije je otvaranje zakazano za 15. april u 21 čas...Reč je o radovima iz kolekcije Žive i Lazara Vujića, vlasnika Galerije “Visconti...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.