Pijaca, brod koji tone – Javna preduzeća, jedna vesela družina

Izvor: juGmedia, 28.Jun.2016, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijaca, brod koji tone – Javna preduzeća, jedna vesela družina

LESKOVACLeskovačka opozicija u lokalnom parlamentu pitala se danas šta je potrebno direktoru „Pijace“ Zoranu Miloševiću jer je, kako tvrde, ovo javno preduzeće pretvorio u „brod koji tone“.

Najžešće komentare u objedinjenoj raspravi o godišnjim izveštajima rada javnih preduzeća izazvala je upravo „Pijaca“ jer je poslovala sa gubitkom od skoro 100 miliona dinara.

I nemoguće >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je da poslujete drugačije kada imate zakupce koji plaćaju 2 a koriste 5 tezgi i direktor o tome ćuti. A pored toga, taj isti direktor je sebi odredio platu od neverovatnih 90.000 dinara dok mu radnici plaču gladni jer im se duguje po 6 plata„, kazao  je odbornik opozicije Bratislav Perić.

Zatim je Nebojša Cakić iz SDS-a zamolio da podnese ostavku kao moralan čin.

Uzeli ste robu i prodali ste je po manjoj ceni nego što ste je kupili. Pa, ko je ovde lud?! I još to navodite u izveštaju„, bio je oštar Cakić.

Evo, kako se zapošljavalo:

Radikal Živojin Stefanović je kazao da nije „Pijaca“ jedini gubitaš već da sva javna preduzeća posluju negativno.

„Javna preduzeća su jedna vesela družina. Sve vlasti su u njih gurali svoje rođake jer za njih mora da ima a za obične građane ništa. I tu se ništa nije promenilo“, konstatovao je Nebojša Cakić.

I za to smo sami krivi jer smo zapošljavali i u njih gurali kog smo stigli i kako smo stigli, kao da su to socijalne ustanove. Ja tako zamolim nekad Aleksandra Đurovića da u SRC „Dubočici“ zaposli jednog a on mi „učini“ tako što zaposli trojicu„, prisećao se za govornicom bivši predsednik Skupštine grada.

Interesantno je da ova konstatcija Živojina Stefanovića izazvala samo reakciju opšteg smeha svih odbornika u skupštinskoj sali, a nikako osudu.

Rasprava o godišnjim  izveštajima rada 16 javnih preduzeća, ustanova i agencija još uvek traje, a opozicija je zahtevala da o svakom preduzeću ponaosob za govornicom raspravlja po 10 minuta.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.