Petrović o smeni veterinarskog inspektora

Izvor: Mondo, 26.Feb.2013, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović o smeni veterinarskog inspektora

Nekadašnji ministar poljoprivrede Dušan Petrović izjavio je danas da je bio upoznat sa slučajem smenjenog inspektora iz Leskovca koji je ukazivao na nepravilnosti u vezi pilećeg mesa.

On je dodao da je iz Uprave za veterinu tada dobio informacije da nisu utvrdili nikakve nepravilnosti i da je mesto bilo ispravno.

Upitan o slučaju smene veterinarskog inspektora koji je službeno prijavljivao organizovane >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nezakonitosti i nepravilnosti na štetu srpskih stočara, bezbednosti ishrane, budžeta Srbije i samostalnosti inspekcijske službe, Petrović je naveo da mu je iz Uprave za veterinu rečeno da su uradili sve potrebne analize i da nisu utvrdili nikakve nepravilnosti.

"Rekli su mi da su uradili sve potrebne nalaze, da su izvršili inspekcijski nadzor i da nisu utvrdili nikakve nepravilnosti u tim objektima o kojima se ovih dana nešto razgovara", rekao je Petrović novinarima u parlamentu.

Slučajeve poput veterinarskog inspektora, prema rečima Petrovića, rešavaju direktori uprava, a ne ministri, zbog čega je prava adresa za sve odgovore Uprava za veterinu.

"Ono što sam siguran je da sam ljudima u mom kabinetu dao nalog kada smo videli da postoji žalba tog šefa inspekcije iz Leskovca da zajedno sa Upravom za veterinu provere i utvrde šta se dešavalo. Uprava veterinu je drugi put kada je rešavala o toj stvari, koliko se sećam, donela istu odluku. Vrlo je važno da svi dobijemo odgovor o čemu se tu radi", rekao je Petrović.

Petrović je kazao da je informisan da je sve rađeno po propisanoj proceduri, da je i vladina komisija razmatrala žalbu i usvojila je, ali da je to vraćeno na postupanje Upravi za veterinu koja je ponovo donela istu odluku, za koju je smatrala da je zakonita i celishodna.

"Nemam nikakva saznanja da je nešto nezakonito bilo rađeno kada je otvoreno pitanje zbog žalbe o kojoj govorite i zbog odluke vladine komisije. To pitanje je vrlo ozbiljno uzeto od strane ljudi u mom kabinetu koji su bili zaduženi za pravne poslove, to je otvoreno sa nadležnima u Upravi za veterinu, oni su rekli da imaju potpunu i jasnu sliku o slučaju, uzeli su tu stvar da rade ponovo u postupku i videli ste kakav je rezultat. Ali oni će vam reći, saiguran sam da tu nema neke misterije", dodao je Petrović.

(Tanjug Foto Beta Marko Rupena)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.