Izvor: JUGpress.com, 18.Maj.2022, 18:14

Peti Šahovski turnir “Šahom protiv bolesti”

LESKOVAC

U subotu 28. maja 2022 godine biće održan peti šahovski turnir „Šahom protiv bolesti“ koji organizuje MS udruženje Jablaničkog okruga.

„Turnir okuplja invalide iz drugih invalidskih udruženja i prevashodni cilj je druženje, kao i da dokažemo da i osobe sa invaliditetom mogu da se bave sportom“ kaže koordinator projekta Branislav Rajković.

„Šahom kao jedan vid rekreacije može da upražnjava veliki broj osoba sa invaliditetom i >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pokažu da se ne razlikuju od zdrave populacije. Turnir održavamo krajem maja, kada je i Dan obolelih od multiple skleroze. Imamo spremne i nagrade za troje prvoplasiranih, a ovaj projekat finansirao je Grad Leskovac.“

Turnir će biti održan u Prostoriji centra za invalidna lica u Zanatskom centru kod Pošte, a Rajković kaže da su na turniru dobrodošli svi takmičari, bez obzira na stepen invaliditeta, kao i na to da li uopšte imaju neki vid invaliditeta.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.