Petar Ristić i Saša Stojanović dobitnici nagrade ”Majskog likovnog salona” u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 30.Maj.2023, 17:24

Petar Ristić i Saša Stojanović dobitnici nagrade ”Majskog likovnog salona” u Leskovcu

Sinoć je u Galeriji Leskovačkog kulturnog centra i zvanično otvoren 27. ”Majski likovni salon”, a stručni žiri odlučio je da ravnopravne nagrade dodeli umetnicima Petru Iliću i Saši Stojanoviću.

Na konkurs, koji je bio otvoren do 27. aprila, stiglo je 39 radova, a stručni žiri sastavljen od istoričara umetnosti Srđana Markovića, Dragana Kovačića i Milice Todorović za izložbu je izabrao 26 umetničkih dela. Po prvi put salon imao međunarodni karakter; foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << LKC

Na otvaranju izložbe su proglašeni i dobitnici nagrada. Žiri je odlučio da dodeli dve ravnopravne nagade i to umetnicim Petru Iliću za delo ”Put za Strojkovce 2” i Saši Stojanoviću za sliku ”Is there anybody out there” - navode iz LKC-a.

Organizatori dodaju i da je ”Majski likovni salon” po prvi put imao i međunardoni karakter, pošto su učestvovali i umetnici iz Severne Makedonije.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.