Izvor: JUGpress.com, 20.Nov.2020, 21:23

Pet miliona za protivgradne strelce

LESKOVAC

U Svečanoj sali Grada Leskovca gradonačelnik Goran Cvetanović uručio je udruženju „Strelci protivgradne zaštite – Kukavica“ ugovor o finansiranju vredan pet miliona dinara.

„Iako je služba protivgradne odbrane pod ingerencijom Republičkog hidrometeorološkog zavoda, grad Leskovac ih na ovaj način podržava zbog važnosti posla koji obavljaju“ naglasio je Cvetanović i podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da je grad od 2016. do 2019. godine kupio 380 protivgradnih raketa, nabavljena je HTZ oprema za 30 protivgradnih strelaca, rekonstruisano je 11 stanica i redovno je uplaćivan novac udruženju.

„Pored ove sume u tekućoj godini smo izdvojili i dodatnih 6,2 miliona dinara za protivgradne rakete i rekonstrukciju stanica, dok je nabavka opreme u toku. To znači da je izdvojeno preko 11 miliona dinara.“

U ime udruženja protivgradnih strelaca zahvalio se Žikica Marinković, strelac sa 42-godišnjim iskustvom.

„Mi smo obavezni da od 15. aprila do 15. oktobra po 24 sata dnevno budemo u pripravnosti. Mi od Republike Srbije primamo 4.000 dinara i to je suma koja nije promenjena unazad 15 godina. Zato smo zahvalni lokalnoj samoupravi što na ovaj način svakom strelcu plati dodatnih 7.500 dinara mesečno, jer retko ko želi da se bavi ovim poslom zbog skromne nadoknade. Zahvalni smo i na doniranim raketama i sredstvima za rekonstrukciju protivgradnih stanica. Mi imamo najveću površinu u Srbiji, a najmanje štete. Ove godine smo, recimo dejstvovali devet dana, i sa 26 protivgradnih stanica je ispaljeno 215 raketa. Šteta za Leskovački kraj je iznosila kako kad, od 20-70% štete. Najveća šteta je bila kada je zatajila stanica kod Plantaže, a Turekovac ni radi, jer ne možemo da nađemo nekog ko bi hteo da radi ovaj posao za ovu nadoknadu. Ja sam našao osobu koja bi htela da ovo radi, ali je problem što prima socijalnu pomoć, a ako sklopi Ugovor o delu izgubiće tu pomoć…“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.