Pet godina rada Specijalne bolnice doktora Stojkovića

Izvor: juGmedia, 11.Maj.2013, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet godina rada Specijalne bolnice doktora Stojkovića

LESKOVAC – Za pet godina rada Specijalne bolnice za vantelesnu oplodnju i lečenje steriliteta „Spebo medical“ rođeno je oko 400 beba. Danas je za sve bebe i njihove roditelje organizovano druženje u bašti restorana „Groš“. Dr Miodrag Stojković sa suprugom Petrom uz pomoć države i lokalne samouprave pre pet godina u Leskovcu je otvorio Specijalnu bolnicu koja je u proteklom periodu omogućila da veliki broj parova dođu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << do potomstva. Oko 90 posto njih žive van Leskovca a veliki broj je na lečenje i tretman vantelesne oplodnje doputovao iz inostranstva.

„Od svih svojih naučnih dostugnuća ovo bogatstvo u malim ljudima mi je najdragocenije. Srbiji trebaju ovakve bolnice u svakom gradu jer je situacija sa natalitetom vise nego alarmatna. Mnogo više vremena i energije biće potrebno da podignemo stopu nataliteta nego da izađemo iz ekonomske krize, kazao je Stojković.

Zahvaljujući saradnji sa lokalnom samoupravom besplatno su kroz program vantelesne oplodnje prošla 108 parova za tri godine. Rođeno je do sada 39 beba a još četiri su na putu.

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.