Pesnici Poezije 016 s-mućkali satiru

Izvor: juGmedia, 16.Feb.2015, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pesnici Poezije 016 s-mućkali satiru

LESKOVAC – Neformalna grupa leskovačkih pesnika Poezija 016 održala je veče satire i aforizama, za koje su nedelju dana ranije bila rezervisana sva mesta i na kome se sala prolamala od aplauza.

Veče je održan 13. februara u saradnji sa Udruženjem zanatlija i preduzetnika iz Leskovca, u prepunoj kafani „Istorija“. Okupili su se satiričari iz Leskovca >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << a kao gosti učestvovali su članovi Kluba Satire Kruševac, Dragan Matejić, Dejan Ristić, Saša Miletić i Boban Kostadinov. Leskovačku satiričnu scenu predstavljali su Nenad Vranjanac, prof. dr Dragomir Radovanović, Svetolik Stanković i mr Zoran Jovanović.

Veče satire najavljeno je i promovisano putem elektronskih medija pod nazivom Leskovačka S-Mućkalica a kafana „Istorija“ odabrana je kao pogodan ambijent za jednu ovakvu manifestaciju, uzimajući u obzir da su u kafanama širom Srbije nastajala važna književna dela.

Obilje aforizama i satirične poezije izazivalo je na momente prave ovacije prisutnih gostiju koji su putem svojih mobilnih telefona delili aforizme preko fejsbuka i tvitovali ih na Tviteru.

Olivera Jović ispred Udruženja preduzetnika i zanatlija Leskovca i mr Zoran Jovanović kao organizatori ove večeri poručuju da će se ovakve večeri organizovati jednom mesečno i najavljuju gostovanje satiričara iz drugih gradova Srbije kao i uzvratne posete leskovačih satiričara. Takođe, najavljuju da će svi aforizmi pročitani tokom godine na S-Mućkalici, početkom iduće godine biti objavljeni u knjizi aforizama od koje će prihod od prodatih knjiga ići u humanitarne svrhe.

Rad grupe Poezija 016 može se pratiti na fejsbuk stranici Poezija016 a uskoro počinje sa radom i sajt ove grupe koja je, zahvaljujući maksimalnom angažovanju svih članova, sve zastupljenija na leskovačkoj književnoj sceni a sa raznih književnih manifestacija širom Srbije donosi i vredne književne nagrade.

(Kraj) zj

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.