Penzioneri na Roštiljijadi

Izvor: RTS, 31.Avg.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioneri na Roštiljijadi

Verni gosti leskovačke Roštiljijade su penzioneri koji uglavnom petkom stižu iz svih gradova Srbije, iz Bugarske i Severne Makedonije. Na jubilarnu Roštiljijadu stigli su spremni za dobar provod.Tradicionalno, Roštiljijadu su posetili i korisnici Doma za stare.
Volja za druženjem, putovanjima i uživanjem u trećem dobu jača je od vreline i kilometara. Opojni mirisi i lepa atmosfera dovode ih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz svih krajeva zemlje u prestonicu roštilja.

"Mi smo penzioneri, grupno idemo". Na pitanje šta je to što ih privlači, odgovaraju: "Roštilj".
"Razgledamo, gledamo šta je najprimamljivije i za oko i za stomak."

Mnogi od njih odavno su zašli u devetu deceniju života. Uglavnom im je potrebna medicinska pomoć, ali za korisnike Doma za stare ovo je dogadjaj koji sa nestrpljem iščekuju.
"Volim pljeskavice, batak pileći, ćevape, sve volim. Dobra je atmosfera, sve je dobro sad u domu, družimo se lepo, svi nas čuvaju", kaže Verica Dodić, korisnica Doma za stare.
Kratka šetnja duž štandova, fotografisanje pored suvenira. Umorne i stare noge više od toga ne mogu da izdrže, ali da sednu pojedu i popiju još snage imaju. O kalorijama brine osoblje Doma.
Stanimir Cekić, korisnik Doma za stare kaže: "Sve jedem. Volim roštilj. Ljuto ne mogu, pivce pijem."
"Po receptu lekara mi znamo šta ko može da pojede i ko koliko može da popije. Znači imamo granicu u tome", kaže Bratoljub Cvetković, vlasnik Doma za stare u Leskovcu.
Malo pažnje njima je dovoljno. Očigledno hormon sreće zna da bude lekovitiji od medikamenata.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.