Izvor: JUGpress.com, 15.Jun.2021, 12:25

Pelcer planinarstva procvetao u leskovačkim osnovnim školama

LESKOVAC

U ovoj školskoj godini u leskovačkim osnovnim školama „Vožd Karađordje“, „Kosta Stamenković“ i „Petar Tasić“ učenici petog razreda su, prvi u Srbiji, uspešno završili program Slobodne nastavne aktivnosti „Planininarstvo i boravak u prirodi“.

Kao kruna školske godine svi izvedena je zajednička završna planinarska šetnja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << leskovačkom „Stazom zdravlja“ na brdu Hisar.

Oko šesdesetak dece iz sve tri škole (pravilo je bilo „Neka pođe samo onaj ko stvarno hoće i može“) zajedno sa svojim nastavnicima planinarstva i odeljenjskim starešinama prešli su oko šest kilometara dugu stazu koja ide Hisarom. Akcija je prošla u najboljem redu, uz po koju nezbežnu koprivu, i završena je u leskovačkom Spomen parku žrtvama fašizma.

Nastavnici Jelica Drašković, Dejan Savić i Goran Andrejević dobro su organizovali i isplanrali sam tok akcije, deca su bila dobro pripremljana sa adekvatnom obućom i odećom, sa dovoljnom količinom vode, tako da su na cilju svi bili srećni i zadovoljni. Sledeće školske godine očekuju novu generaciju planinara, koji će kao slobodnu nastavnu aktivnost izabrati „Planinarstvo i boravak u prirodi“, dok će učesnici ove akcije, sadašnji petaci, pratiti program za 6. razred i podići svoja planinarska znanja, umenja i veštine na viši nivo.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.