Izvor: JUGpress.com, 04.Feb.2022, 21:51

Pejčić u školi u Vinarcu: Kad kažemo deca, mislimo na našu budućnost

LESKOVAC

U Osnovnoj školi „Milutin Smiljković“ u Vinarcu zamenjena je kompletna unutrašnja stolarija PVC stolarijom, ukupne vrednosti 750.000 dinara. To je bio razlog za konferenciju za medije na kojoj je član Gradskog veća Aleksandar Pejčić rekao da je cilj ove lokalne samouprave da svako dete ima podjednake uslove za školovanje, bilo da pohađa školu u gradu ili na selu, da postoje adekvatni uslovi kako bi predavači >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << uspešno prenosili znanje učenicima.

„To je ono što će biti lajt motiv ove lokalne samouprave. Kad kažemo deca, mislimo na našu budućnost, na naše bogatstvo, zbog toga koristimo sve resurse kako bi od njih napravili dobre i poštene ljude, decu koja će u narednom periodu nastaviti da razvijaju naš grad, da nastave gde smo mi stali.“

Direktor OŠ “Milutin Smiljković” u Vinarcu Dejan Cakić primećuje da je ova škola u prethodnom periodu postala jedno malo gradilište.

„Iz dana u dan, iz meseca u mesec, radilo se i stvarali su se bolji uslovi za život i rad dece i zaposlenih u školi, ali i bolji uslovi za kvalitetnije obrazovanje i vaspitanje u našoj školi. Ako se osvrnemo na kratak vremenski period od nekoliko godina, preneću vam šta smo sve uradili u našoj školi: rekonstruisali smo spoljašnu fasadu naše škole sredstvima iz budžeta grada sa oko 70.000 dinara, zatim zamenu oluka u školi 212.000, zamenjena je spoljašna stolarija škole prozorima koji su skinuti iz bolnice, zamenjena su spoljašna vrata, postavljena su nova aluminijumska, 170.000 dinara, uveden je amres mreža u školi i naša škola sada u svakom delu ima bežični internet, postavljen je video nadzor u školi, oko 160.000 dinara, napravljena je letnja učionica, fontana u dvorištu, renoviran je školski toalet na spratu, digitalizovali smo hodnike škole… U narednom periodu očekuje nas velika investicija uvođenja centralnog grejanja, koje će se raditi iz dve faze, ukupne vrednosti preko 6 miliona dinara.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.