Pejčić u Sarajevu protiv korupcije

Izvor: juGmedia, 10.Dec.2016, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pejčić u Sarajevu protiv korupcije

LESKOVAC / SARAJEVO – Snažan parlament i nezavisne institucije su kamen temeljac borbe protiv korupcije. Zato je od velike važnosti što je Bosna i Hercegovina otvorila svoj ogranak Globalne organizacije parlamentaraca za borbu protiv korupcije (GOPAK), poručio je Aleksandar Pejčić, leskovački lider Srpske narodne partije u Sarajevu.

On je, kao član srpskog GOPAK-a istakao da je glavni cilj srpskog ogranka ove organizacije nadzor nad javnim finansijama ali i promocija >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kulture borbe protiv korupcije kroz seminare, javna slušanja, medijsku promociju i saradnju sa civilnim sektorom.

Skupština Srbije se, uvođenjem Portala za nadzor nad javnim finansijama putem kojeg poslanici mogu da se povežu sa Ministarstvom finansija, svrstala u prestižnu grupu parlamenata koje na sličan način obavljaju kontrolu državne kase (Slovenija, Brazil, Škotska…). Uskoro će na ovaj način narodni predstavnici moći da kontrolišu i druge važne istitucije u upravljanju novcem građana Srbije„, poručio je Pejčić na ceremoniji svečanog otvaranja GOPAK-a u Sarajevu.

Pejčić je , inače, juče u lokalnom parlamentu bio kritikovan od strane gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića zato što je odabrao da boravi u Sarajevu umesto zasedanja hitne gradske Skupštine, kao deo vladajuće koalicije.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.