Pečenjevčani uz rakiju i pesmu obeležili 25 godina od smrti Tome Zdravkovića (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 30.Sep.2016, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pečenjevčani uz rakiju i pesmu obeležili 25 godina od smrti Tome Zdravkovića (VIDEO)

LESKOVAC – Polaganjem venaca na spomenik svog zemljaka, pevanjem njegovih pesama, uz rakijicu za dušu Tome Zdravkovića, dvadesetak meštana Pečenjavca obleželilo je danas godišnjicu smrti najvoljenijeg i najpoštovanijeg pevača narodne muzike na prostorima bivše Jugoslavije.

Radnici Doma kulture u Pečenjevcu, vlasnici „Tomine“ kafane i meštani sela u kojem je Toma Zdravković odrasdtao, odali su počast kafanskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << legendi sa porukom da ga nikada neće zaboraviti i da će živeti u njihovim dušama preko svih pesama koje je napisao.



I u vreme najveće slave i posle višegodišnjeg života u prestonici, Toma se uvek predstavljao kao Leskovčanin i Pečenjevčanin. To niko ne sme da zaboravi„, poručuju Pečenjevčani.

Tomina pesma „Dotako sam dno života“ proglašena je za himnu kafane, a ovaj skromni Pečenjevčanin jedina je prava legenda narodne muzike koja nikada neće prestati da živi.

Tomu Zdravkovića voleli su i muškarci boemi, njih je znao da pogodi u dušu. A ženama je umeo da peva! Pevao je za njih i o njima. Da je Toma Zdravković jedan od najvećih autora u našoj muzici, potvrdilo je vreme.

Dragan Marinković
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

25 godina od smrti Tome Zdravkovića: Porodica i prijatelji na grobu legendarnog pevača

Izvor: Blic, 30.Sep.2016

Danas se navršava 25 godina od smrti legendarnog pevača Tome Zdravkovića, a na Centralnom groblju u Beogradu, pored njegove porodice, okupio se i veliki broj poštovalaca njegove muzike kao i prijatelja...Tomina popularnost ne jenjava čak ni dve decenije nakon njegove smrti. Iza njega ostalo je pregršt...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.