Pčinjski okrug u akciji Očistimo Srbiju

Izvor: RTS, 24.Jun.2009, 03:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pčinjski okrug u akciji "Očistimo Srbiju"

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić posetio je Vranje, Vladičin Han i Leskovac, u okviru akcije "Očistimo Srbiju". Dogovoreno da se tim opštinama pomogne u sufinansiranju izrade različitih planskih dokumenata.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić posetio je Vranje, Vladičin Han i Leskovac, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u okviru akcije "Očistimo Srbiju", gde je sa rukovodstvom tih opština razgovarao o problemima sa kojima se opštine sreću kada je reč o zaštiti životne sredine, ali i pitanju prostornih planova.

Dogovoreno je da se tim opštinama pomogne u sufinansiranju izrade različitih planskih dokumenata.

Predstavljene su mogućnosti stambene izgradnje i neprofitne gradnje koja će biti budući projekti Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

"Nadamo se da ćemo nastaviti saradnju sa ovim opštinama, a nadamo se da će i druge opštine iz Pčinjskog okruga krenuti putem ovih opština koje su veoma ozbiljno shvatile akciju "Očistimo Srbiju'", kazao je Dulić.

Dulić kaže da je 130 opština konkurisalo za projekte Ministarstva, a da su ti projekti podrazumevali sredstva koja su namenjena za čišćenje komunalnih deponija i za nabavku opreme.

Ministar za zaštitu životne sredine je naveo da je u svim opštinama, koje su konkurisale i dobile sredstva, akcija "Očistimo Srbiju" u toku, i napomenuo da raduje činjenica da su se mnoga udruženja građana, školska omladina, različite organizacije, kućni saveti, ali i drugi, volonterski uključili u akciju "Očistimo Srbiju".

Kako je naveo Dulić, jedan deo problema sa komunalnim otpadom rešen je u okviru te akcije koja je počela pre nešto više od tri meseca, a koja ima za cilj ne samo čišćenje divljih deponija, već i podizanje ekološke svesti građana.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.