Paradajz, muka ali i šansa za zaradu (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 30.Jun.2017, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paradajz, muka ali i šansa za zaradu (VIDEO)

Oko 300 proizvođača, predstavnika semenskih i hemijskih kuća učestvovali su na petim po redu Danima paradajza na prostoru Zemljoradničke zadruge „Zelena zvezda“ u Vinarcu .

Manifestaciju je ove godine podržala i nemačka organizacija za međunarodnu saradnju „GIZ“ u okviru projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“

Dani paradajza okupljaju i sve veći broj mladih povrtara iz leskovačkog kraja, koji ovu manifestaciju koriste ne samo za odabir >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << hibrida i programa zaštite, već i da se međusobno umreže, razmene znanja i iskustva o načinima uzgajanja ali isto tako i razgovaraju o problemima na koje nailaze u proizvodnji povrtarskih kultura.

Skup je bio prilika da proizvođači dobiju informacije o novim tehnologijama uzgajanjama, kao i novim sortama paradajza i programima zaštite.



Za Leskovac kao poljoprivredni kraj ulaganje u poljoprivredu i „fabrike na otvorenom“ neophodno je za ekonomski razvoj čitavog grada. Cifra od 160 miliona dinara koje smo u 2017. godini opredelili za poljoprivredu, pokazuje da ozbiljno shvatamo njen značaj“, rekao je gradonačelnik  Cvetanović.

On se predstavnicima nemačke organizacije GIZ  se zahvalio na odličnoj dosadašnjoj saradnji i pomoći pri zapošljavanju mladih poljoprivrednih proizvođača.

Dragan Marinković / FOTO + VIDEO: Aleksandar Dobraš
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Dani paradajza u Vinarcu

Izvor: JUGpress.com, 30.Jun.2017

LESKOVAC..U Zemljoradničkoj zadruzi „Zelena zvezda“ u Vinarcu otvorena je manifestacija „Dani paradajza“...Ova manifestacija se održava već peti put i okuplja preko 300 poljoprivrednih proizvođača sa ovog područja, predstavnike obrazovnih institucija, semenskih i hemijskih kuća kako iz...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.