POTVRĐENO Pacijentkinja iz Leskovca ima svinjski grip

Izvor: juGmedia, 06.Mar.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTVRĐENO Pacijentkinja iz Leskovca ima svinjski grip

LESKOVAC – Pacijentkinja sa Grudnog odelenja leskovačke Opšte bolnice, koja je sinoć prebačena na Infektivnu kliniku u Nišu, ima virus gripa AH1N1, potvrdile su analize Instituta Torlak u Beogradu.

Direktor bolnice Nebojša Dimitrijević kaže da je izdao naredbu da se odmah obustave sve posete bolesnicima, mada u toj zdavstvenoj ustanovi nema panike.

„Pacijnetkinja je bila izolovana jer su lekari na Grudnom odeljenju bili oprezni, tako da ne postoji opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << od širenja infekcije, ali prevencije radi obustavljamo posete do daljeg”, naglašav Dimitijević.

To je prvi pacijent u leskovačkom kraju sa svinjskim gripom.

Obolela žena je, inače, medicinska sestra u Domu zdravlju u Lebanu, pa se sumnja da se virusom zarazila na radnom mestu.

“Ona je jedina sestra na Odseku za pnemoftiziologiju, gde je bila direktno u kontaktu s pacijentima koji boluju od respiratornih infekcija i gripa. Bukvalno je s radnog mesta u utorak prebačena u leskovačku bolnicu jer je imala visoku temperaturu i osećala se loše”, kaže direktor tog doma zdravlja Goran Mihajlović.

U nalazu leskovačkih lekara se navodi da je pacijentkinja prebačena u Niš sa visokom temperaturom i otežanim disanjem.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.