POTPISAN UGOVOR – „Jura“ gradi novu fabriku (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 17.Mar.2016, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPISAN UGOVOR – „Jura“ gradi novu fabriku (VIDEO)

LESKOVAC – Grad Leskovac potpisao je sa kompanijom „Jura“ ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini naposrednom pogodbom bez plaćanja naknade, na kojem će strani investitor izgraditi fabriku za proizvodnju električnih kablova.

Iskreno se zahvalio

Gradonačelnik se ovom prilikom zahvalio i prethodnim gradskim vlastima koji su pomogli da Jura dođe u Leskovac, a pre svega, Slaviši >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Zlatanoviću, tadašnjem predsedniku Gradskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije.

Na osnovu ovog dokumenta grad Leskovac ustupa zemljište od  37.217 kvadratnih metara, čija je vrednost oko 114 miliona dinara.

Ovim ugovor „Jura“ se obavezuje da u roku od 6 meseci izgradi objekat i da za isti vremenski period zaposli od 700 do 1.000 novih radnika.

Pored toga, ovim potpisivanjem „Jura“ se obavezala da neće smanjiti broj zaposlenih ljudi na neodređeno vreme u već postojećim pogonima, u kojima sada rade 1.524 osobe. Da bi zaštitili interes lokalne samouprave, investitor je dužan da gradu preda bankarske garancije na iznos procenjene vrednosti zemljišta koje dobija, a to je, podsetiću, 114 miliona dinara„, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

On je istakao da broj novootvorenih radnih mesta višestruko prevazilazi minimalan broj zaposlenih po važećoj uredbi, koja podrazumeva da se na svaka 2 ara otvori najmanje jedno novo radno mesto.



Ovo znači da minimalan broj zaposlenih za predmetnu parcelu iznosi 182, a investitor preuzima obavezu zapošljavanja najmanje 700 novih radnik – što je približno 4 puta više od propisanog minimuma„, naglasio je.

Direktni prihodi za budžet grada Leskovca od realizacije ove investicije su 129 miliona 900 hiljada dinara, što prevazilazi vrednost zemljišta za više od 15 miliona dinara.

„Procenjeno je da će otvaranjem nove fabrike „Jure“, zaposlenost u privredi Leskovca biti povećana za najmanje 6 procenata. Takođe, uvećaju se i prihodi lokalnog javnog i komunalnog sektora u periodu realizacije investicije i oni će iznositi blizu 103 hiljade evra. Ova investicija povećava i budžetske prihode Repbulike Srbije blizu 7,3 miliona evra. Svesni činjenice da nije lako privući novog investitora, u prethodnom periodu radili smo mnogo, i zato je za Leskovac ovo velika stvar“, zaključio je gradonačelnik.

Pregovori za kompanijom „Jura“ počeli su jula prošle godine kada su iskazali nameru da prošire proizvodne kapacitete isključivo na lokaciji nekadašnjeg Društvenog preduzeća „Jugekspres“.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.