PODAVIĆE SAMI SEBE Zatrpali odvodne kanale, njive im plivaju

Izvor: juGmedia, 01.Apr.2018, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODAVIĆE SAMI SEBE Zatrpali odvodne kanale, njive im plivaju

Dvorišta desetak domaćinstava u Velikom Trnjanu pored magistralnog puta Leskovac – Vučje, kao i desetine hektara obradivog zemljišta, su pod vodom koja se po rečima meštana sliva iz atara Presečine.

Kazne za lice koje baca đubre ili zatrpava odvodni kanala kreću se od 50 do 500 hiljada dinara

Problem je što ova voda nema gde da ode već se tu zadržava, jer su meštani sami zakopali odvodne >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kanale.

„Jedan da proširi njivu za metar, drugi za dva, treći da si napravi put do strugare, četvrti do kuće, i tako nestade kanal. A sad, kad voda od snega koji se topi nema gde da ode, kuku-lele. I, što je najgore, svi su im drugi krivi „, priča nam Ljubiša iz ovog sela.

Trnjančani tvrde da su svesni da su delimično odgovorni za poplavu u svojim dvorištima, ali ipak traže pomoć od lokalne samouprave.

„Nekoliko puta smo se obraćali za pomoć lokalnoj samoupravi da nam omogući sredstva i mehanizaciju da prokopamo novi kanal, ali da do toga nije došlo“, kaže Radomir Petković, meštanin ovog sela.

Deo meštana Velikog Trnjana, pokraj magistralnog puta, sa ovim problemom se bori svakog proleća još od 2010. godine.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.