Otvoreno Vučjansko more LEPŠE NEGO IKADA!

Izvor: juGmedia, 21.Jul.2016, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreno Vučjansko more LEPŠE NEGO IKADA!

LESKOVAC – Zvanično je danas počela nova kupališna sezona na Vučjanskom moru kojke je spremno da primi kupače jer je izvedeno spuštanje brane i formiranje mikroakumulacije koje je bilo povereno Mehanizaciji Niš, firmi koja je specijalizovana za održavanje vodotokova u našem okrugu.

Mesna zajednica Vučje, koja je zadužena za održavanje kupališta, sklopila je i ugovor sa Udruženjem spasilaca na vodi Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pa će zbog bezbednosti kupača ovde svakodnevno biti dežurne i spasilačke ekipe, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno skoro pola miliona dinara.

Želeo bih samo da naglasim da će četiri spasilaca voditi računa o kupačima samo na prostoru kupališta, od mosta do brane, pa se posetiocima ne preporučuje kupanje na drugim delovima Vučjanke, koji nisu uređeni, što je i istaknutno na postavljenim tablama„, savetovao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Kupalište će raditi od 10 do 18 sati, a sezona će trajati do kraja avgusta.

Verujem da će svi posetioci uživati u prirodnim lepotama kanjona Vučjanke i lepoti kupališta u čije smo uređenje prošle godine uložili 8 miliona dinara, od čega je Ministarstvo trgovine i turizma doniralo pet miliona dinara„, podsetio je Cvetanović.

Tada su obnovljeni stari most i brana, kupalište je obezbeđeno kamenom ogradom, postavljeni su savremeni toaleti, solarna rasveta i kućice sa klupama za odmor posetilaca, a popločana je i produbljena i pećina u blizini brane.

Kupalište postepeno vraća svoj nekadašnji sjaj, a verujem da će narednih godina privlačiti još veći broj turista, jer ćemo uskoro nastaviti sa radovima na njegovom uređenju„, najavio je.

Ovo mesto viće zasigurno prava oaza opuštanja za posetioce u toplim letnjim danima, jer ceo vučjanski kraj itekako ima šta da ponudi.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Kupalište na Vučjanki i svečano otvoreno

Izvor: JUGpress.com, 21.Jul.2016

VUČJE..Vučjansko more sada je spremno da primi kupače jer je izvedeno spuštanje brane i formiranje mikroakumulacije koje je bilo povereno Mehanizaciji Niš, firmi koja je specijalizovana za održavanje vodotokova u našem okrugu, rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na svečanosti...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.