Otvorena vrata Istorijskog arhiva za đake

Izvor: JUGpress.com, 04.Okt.2018, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena vrata Istorijskog arhiva za đake

LESKOVAC

Istorijski arhiv u Leskovcu u svojim prostorijama, po peti put je organizovao aktivnost „Otvaramo vrata školama“. Na ovaj način se deci školskog uzrasta direktno omogućava da saznaju šta je Istorijski arhiv i čime se bavi. Oni su obišli depoe arhiva i bili u prilici da vide najstarije matične crkvene knjige sa kraja 19. i početka 20. veka, razna dokumenta, prepiske koje su leskovački industrijalci vodii između dva svetska rata na engleskom, francuskom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i nemačkom jeziku, razne fotografije, povelje, diplome… Učinici su mogli da vide i na koji način se sve to čuva i prezentuje.

Nastavnik istorije Vladimir Milić pozdravlja ovakvu akciju i kaže da je na ovaj način mnogo lakše deci objasniti neke istorijske izvore nego u školi.

„Oni su u prilici da to vide, lakše shvataju, a i po njima se vidi da su zainteresovana i radoznala kada je ova materija u pitanju. Voleo bih da ovakvu saradnju imamo i sa leskovačkim muzejom i bibliotekom.“

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.