Izvor: JUGpress.com, 02.Jun.2019, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena škola roditeljstva “Roda”

LESKOVAC

Udruženje „Klub beba trudnica i mama“ pokrenulo je besplatnu školice roditeljstva u cilju okupljanja i edukacije majki i trudnica od strane stručnih doktora iz oblasti, u sklopu nacionalne kampanje „Pojačajmo svest o zajedništvu i povećanju nataliteta“. Melisa Osmanović, predsednica udruženja kaže da je Leskovac šesti grad u kome se >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << održavaju ova predavanja.

„Budući roditelji moći će da u narednih mesec ipo, u sklopu 24 časa od psihologa, ginekologa, babica i patronažne sestre, dakle od stručnih lica, dobiju besplatnu podršku kao pripremu i edukaciju za nastupajuće roditeljstvo.“ Podršku školici pružila je i lokalna samouprava, u čije ime je zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović rekla da očekuje uspešnu saradnju.

„Što se populacione politike tiče, Grad Leskovac izdvaja pet miliona dinara za vantelesnu oplodnju, s obzirom da 400.000 parova u Srbiji ima ovaj problem. Sve porodilje na teritoriji Grada Leskovca dobijaju jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara ukoliko su u radnom odnosu, a 20.000 ukoliko su nezaposlene. Mislimo i na decu iz socijalno ugroženih porodica i ta deca ostvaruju pravo na besplatne udžbenike. Svesni smo problema i sa kapacitetima dečjih vrtića, te je u toku izgradnja projekta za novi vrtić kod stare stočne pijace i proširenje kapaciteta vrtića u Bratmilovcu.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.