Otvorena izložba radova idejnih rešenja centralnog trga Leskovca

Izvor: juGmedia, 16.Dec.2013, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba radova idejnih rešenja centralnog trga Leskovca

LESKOVAC – Na konkurs za arhitektonsko rešenje centralnog gradskog trga u Leskovcu, koji je raspisan pre nekoliko meseci, stiglo je jedanaest kompletnih idejnih rešenja koja su danas predstavljena na izložbi u galeriji Leskovačkog kulturnog centra.Arhitekte iz cele Srbije dali su svoje predloge kako bi ubuduće trebalo da izgleda centralna zona Leskovca sa parkovskom zonom i pešačkom stazama, fontanama, šetalištem i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << drugim objektima koji treba da oplemene gradski trg.

Otvarajući izložbu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da je pristigao veliki broj zanimljivih predloga koji će omogućiti da se uobliči konačan budući izgled centra Leskovca jer je ovaj grad, po rečima Cvetanovića, jedini u Srbiji, koji nije rešio centralnu gradsku zonu koja će za par godina dobiti potpuno nov i savremen izgled.

Konkursna komisija Direkcije za urbanizam i izgradnju, čiji je predsednk bio Dr Petar Mitković, profesor Građevinskog fakulteta u Nišu, predložila je da se dva idejna rešenja otkupe sa po 200 hiljada dinara, tri rada sa po 70 hiljada i tri rada sa po 30 hiljada dinara. Izložba idejnih rešenja centralnog gradskog trga Leskovca biće otvorena do 30. decembra. Građani i stručna javnost moći će Direkciji da upute svoje predloge i ideje za pojedina rešenja a u januaru počenje izrada konačnog projekta centralnog gradskog trga, rekao je Slaviša Zlatanović, direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju. On je najvio da bi, nakon sprovedenog tendera za izbor izvođača, radovi na uređenju trga trebalo da počnu u maju naredne godine.

(kraj)bdi

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

“Beki” još jedan leskovački brend

Izvor: juGmedia, 16.Dec.2013

LESKOVAC – U leskovačkoj “Mlekari” danas je otvorena mini linija za proizvodnju mlečnog deserta „Beki“, jedinstvenog slatkiša kakvog nema ni u jednoj od 250 mlekara u Srbiji...Svečanu traku presekli su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktorka “Mlekare” Eva Major Varga,...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.