Otvorena fabrika trikotaže u Grdelici

Izvor: juGmedia, 15.Apr.2016, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena fabrika trikotaže u Grdelici

LESKOVAC  – Ambasador Holandije Henk Van den Dool  i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović otvorili su danas u Grdelici fabriku trikotaže  VNB „Knitnig“ investitora iz Holandije.

U ovom pogonu, smeštenom u bivšim fabričkim halama „Danila Boškovića“, zaposleno je 26 Grdeličana, a danas je najavljen prijem još šesdesetak.

„U razgovoru s predstavnicima firme rečeno mi je da >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << oni imaju cilj da na godišnjem nivou izvezu oko 35.000 muških i ženskih džempera na tržište Holandije, Nemačke i Belgije“, kazao je Cvetanović, koji je podsetio da su Holanđani dobili zakup pogona na period od 6 godina.

Vlasnici firme Klas Veijer i Robert Bade rekli su da je zahvaljujući dobroj saradnji s Cvetanovićem i lokalnim liderima pronađena kvalitetna radna snaga. Oni su najavili i rad u dve smene.

Holandski ambasador je naglasio je da je to prva investicija iz te zemlje na jugu Srbiji.

„Poznato mi je da su se ranije lokalne kompanije bavile lon poslovima i da su radile izvoz za Holandiju, ali ovo je prvi put da imamo zaista kompaniju koja je došla i otvorila pogon. Ovo je dobar signal i za vas i za holandske kompanije, obzirom da ovo područje važi za jedan od najboljih kada je u pitanju proizvodnja tekstila i odevnih predmeta“, istako je Van den Dool , koji je kazao da će doći naredne godine da vidi kako se odvija posao, i to na Roštiljijadi.

Na otvaranju trikotaže govorila je i Stana Božović, državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštitu životne sredine.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.