Ostaci kralja Milutina uskoro u Srbiji zahvaljujući Predragu Mitroviću

Izvor: juGmedia, 12.Feb.2016, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostaci kralja Milutina uskoro u Srbiji zahvaljujući Predragu Mitroviću

LESKOVAC – Tačno 555 godina nakon što su mošti jednog od poslednjih Nemanjića prenete u Sofiju, one bi mogle biti vraćene u našu zemlju i to zahvaljujući leskovčaninu Predragu Mitroviću, iz Društva prijatelja Hilandara „Sveti kralj Milutin“.

Mitrović je nakon praznične liturgije povodom slave Presvlačenje moštiju Svetog kralja Milutina, pitao patrijarha bugarskog Neofita da se mošti kralja Milutina prebace u Srbiju na šta je ovaj pristao i to najavio u u prostorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Bugarske patrijaršije, prenosi “Nacionalna geografija”.

„Od bugarskog patrijarha zatražio sam i dobio potvrdu odluke blaženopočivšeg bugarskog patrijarha Maksima i Sinoda Bugarske pravoslavne crkve iz 2006. da deo svetih moštiju bude vraćen u Srbiju. Na redu je SPC“, poručio je Mitrović.

On je bugarskog patrijarha podsetio da do danas nije otkriveno gde se nalaze desna ruka i glava Svetog kralja Milutina, delovi tela koji simbolizuju moć i mudrost.

(Kraj) dum
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.