Izvor: JUGpress.com, 10.Apr.2023, 19:15

Osnovno javno tužilaštvo podnelo optužni predlog zbog zagađenja vazduha al ne navode protiv koga

LESKOVAC

Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu podnelo je Privrednom sudu u Leskovcu optužni predlog protiv jedne leskovačke ustanove, kao pravnog lica i zakonskog zastupnika te ustanove, kao odgovornog lica, zbog privrednih prestupa iz Zakona o zaštiti vazduha, saopšteno je danas.

Navodi se da je “okrivljenima stavljeno na teret da su u vremenskom periodu od novembra 2022. godine do januara meseca 2023. godine, na dve lokacije na području grada Leskovca, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koristili postrojenja za sagorevanje – kotlarnice, tako da se ispuštaju zagađujuće materije (ugljen monoksid) u vazduh, u količini većoj od graničnih vrednosti emisije i nisu preduzeli tehničko tehnološke mere i obustavili tehnološki proces kako bi se koncentracija zagađujućih materija svela na propisane granične vrednosti”.

Tužilaštvo ne navodi koja je ustanova u pitanju. (kraj( SA/SM

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.