Izvor: JUGpress.com, 20.Feb.2022, 09:55

Osnovna škola “Branko Radičević” u Brestovcu> U susret jubileju

LESKOVAC

Osnovna škola “Branko Radičević” u Brestovcu, kod Leskovca, ove godine obeležava 120 godina postojanja. Jedna od najstarijih obrazovno-vaspitnih ustanova na području Jablaničkog okruga je tokom prošle godine značajno unaporedila infrastrukturu i u novom ruhu dočekuje jubilej.

    Rešen je dugogodišnji problem grejanja škole. Urađena je kotlarnica i ova grejna sezona je počela sa toplim radijatorima. Za ove radove je uloženo 3,1 milion >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dinara. U izdvojenom odeljenju škole u Lipovici izgradnjom nove ograde, bezbednost dece u školi je podignuta na maksimalni novo, jer se škola nalazi u neposrednoj blizini železničke pruge i prometne saobraćajnice. Za ove radove lokalna samouprava u Leskovcu je izdvojila 3 miliona dinara.

    Značajna novčana sredstva su uložena i tokom zimskog raspusta kada je renovirana nastavnička kancelarija i nekoliko učionica. Stvoreni su uslovi za još bolju realizacju nastave i prijatniji boravak dece u školi. Deo ovih radova je urađen u saradnji sa roditeljima učenika.

    -Zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave, angažovanju upošljenika škole i pomoći roditelja uspeli smo da unapredimo infrastrukturu u školi i rešili smo nekoliko, za nas, kapitalnih investicija. Spremno dočekujemo jubilej koji ćemo obeležiti krajem marta. Uskoro ćemo pristupiti realizaciji još jednog vrednog projekta. Biće zamenjena dotrajala ograda škole i izgradićemo novu u skladu sa normativima, rekao je Marko Ranđelović, direktor škole.

    Preduzimljivi direktor škole u saradnji sa kolektivom škole poklanja veliku pažnju i realizaciji obrazovnih zadataka u školi i stremi ka postizanju što boljih rezultata učenika.

    Na početku ove školske godine školu u Brestovcu je posetio i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović i tom prilikom je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje ova škola beleži. S obzirom da sve češće posećuje Brestovac u  školi veruju da će imati razumevanja za još nekoliko projekata koji su zacrtani u Godišnjem planu rada.

    Direktor Ranđelović je naglasio da je u proteklom periodu obavljena i kompletna rekonstrukcija i adaptacija sanitarnog čvora u školi, porušena je stara šolaska zgrada u Kutlešu, obavljena je delimična sanacija krovne konstrukcije u Međi. Velika pažnja pokonjena je i obnovi nastavnih sredstava i nabaci novih, što je preduslov za postizanje što boljeh rezultata u realizaciji obrazovno-vaspitnih zadataka.

                     

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.