Izvor: JUGpress.com, 23.Avg.2022, 09:38

Osnovci će u novoj školskoj godini odmarati za  zimski i prolećni raspust

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE

Ministarstvo prosvete Srbije i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje AP Vojvodine objavili su školske kalendare za 2022/23. godinu. Za učenike osnovni i srednjih škola u Centralnoj Srbiji i Vojvodini školska 2022/2023. godina počinje 1. septembra.

Prvo polugodište za učenike osnovnih škola završava  30.decembra. Zimski >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << raspust će trajati od 31.decembra do 22.januara. Drugo polugodište počinje  23.januara.

Tokom drugog polugodišta đaci će odmarati od školskih onabeza u vreme prolećnog raspusta koji će trajati od 7. do 18.aprila.

                                 Školska godina završava se 20. juna 2023. za učenike od prvog do sedmog razreda, a 6. juna za osmake.

                               Za učenike srednjih šlola u centralnoj Srbiji završetak prvog polugodišta je u petak 30. decembra, tako da je zimski raspust od subote 31. decembra do nedelje,15. januara 2023. Početak drugog polugodišta biće u ponedeljak 16. januara.

                           Srednjoškolci će  imati mini raspust spojen sa državnim praznikom Sretenje, od 15. februara do  19. februara, a prolećni raspust počinje kao i za osnovce 7.  i završava se 18. aprila.

                               Kraj drugog polugodišta za učenike gimnazija biće 23. maja, a za učenike srednjih stručnih škola 30. maja 2023.  a 20. juna za učenike prvog, drugog i trećeg razreda gimnazija i četvorogodišnjih srednjih škola, kao i prvog i drugog razreda trogodišnjih stručnih škola.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.