Osmi savet fotografa eks Jugoslavije “”Tomin šešir” Radoju Elezu

Izvor: JUGpress.com, 12.Okt.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmi savet fotografa eks Jugoslavije “”Tomin šešir” Radoju Elezu

LESKOVAC

Dobitnik ovogodišnje nagrade „Tomin šešir“, koja je nazvana po Tomislavu Peterneku, fotografu međunarodne reputacije, je Radoje Elez, predsednik Upravnog odbora Foto-kino kluba Trebinje, član Upravnog odbora i koordinator rada sa mladima Asocijacije za umetničku fotografiju Bosne i Hercegovine.

Elez je nosilac zvanja fotograf prve klase i instruktor fotografije, a izlagao je na više od 120 kolektivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << izložbi u zemlji i inostranstvu.

Prvu samostalnu izložbu imao je 2013. godine u Trebinju.

Dobitnik je više značajnih nagrada. Zaposlen je kao snimatelj u dopisništvu Radio-televizije Republike Srpske u Trebinju.

U holu Leskovačkog kulturnog centra otvoren je VIII Samit fotografa eks Jugoslavije, manifestacjija koju organizuje Foto klub „Leskovac“ u saradnji sa LKC-om, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Ove godine samit će okupiti više od 50 autora iz zemlje i regiona.

Programom su predviđene izložbe, predavanja, promocije radova, panel diskusije i snimanje znamenitosti Leskovca i prirodnih lepota Stare planine.

Biće priređene dve kolektivne međunarodne izložbe ovogodišnjih i prošlogodišnjih učesnika, kao i samostalna izložba fotografija „Senke trajanja“ Željka Sinobada, poznatog beogradskog fotografa, člana ULUPUDS-a, urednika fotografije „Ilustrovane politike“.

Izložbu je otvorio Tomislav Peternek, koji je rekao da Željkove novinske fotografije ne treba samo čitati, nego im se iznova vraćati, jer svaki put kad ih gledate možete videti neki novi detalj, koji niste primetili na prvi pogled. NJegove fotografije nisu samo dokumenat, nego imaju i sva pravila likovnosti.“

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.