Ortopedi se hvataju za glavu: U prvoj smeni polomilo se 25 Leskovčana

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2015, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ortopedi se hvataju za glavu: U prvoj smeni polomilo se 25 Leskovčana

U Službi urgetnog centra Opšte bolnice u Leskovcu danas je od osam do 15 časova primljeno 25 pacijenata sa prelomima ruku, nogu i kukova usled pada na poledici.

- Reč je uglavnom o prelomima ručnih i skočnih zglobova prilikom pada na zaleđenim površinama, ali ima i preloma kuka, uglavnom kod starijih ljudi - izjavio je specijalista urgentne medicine Vladimir Milosavljević.

Do naglog povećanja broja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << preloma došlo je pre četiri dana, pa je na Odeljenju ortopedije do jutros zbrinuto 40 Leskovčana.

- Sanirano je 13 preloma nogu, 11 preloma ruku, 6 preloma ključne kosti i kukova, 3 preloma grudnog koša, 5 povreda glave i 2 povrede kičme. U nekim slučajevima su bile potrebne operacije - rekao je specijalista ortopedije Goran Stojiljković.

Na kolovozima i trotoarima u Leskovcu ima još neočišćenog snega, koji se u međuvremenu zaledio, a stanje je posebno dramatično od jutros, kada je pala kiša i dodatno uglačala led na putevima.

Doktor Vladimir Milosavljević rekao je da je slična situacija zabeležena u zimu 2002. godine.

- Bile su zadušnice, ulice su bile zaleđene i mi smo u jednom danu zbrinuli 35 pacijenata s prelomima ekstremiteta. Bojim se da ćemo danas oboriti taj neslavni rekord - izrazio je zabrinutost Milosavljević.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Bolnica u Leskovcu puna pacijenata sa prelomima

Izvor: Mondo, 10.Jan.2015

U Službi urgetnog centra Opšte bolnice u Leskovcu danas je od osam do 15 časova primljeno 25 pacijenata sa prelomima ruku, nogu i kukova usled pada na poledici...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock.."Reč je uglavnom o prelomima ručnih i skočnih zglobova prilikom pada na zaleđenim površinama,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.