Opstanak Srba zavisi od izbora

Izvor: S media, 19.Nov.2010, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opstanak Srba zavisi od izbora

Predstavnici Jedinstvene srpske liste i Srpske liberalne stranke pozvali su danas u Bujanovcu Srbe sa Kosova i Metohije da učestvuju na parlamentarnim izborima na Kosovu 12. decembra, uz obrazloženje "da je to jedini način da se poboljša život i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji".

Predstavnik Jedinstvene srpske liste Randjel Nojkić je na skupu, koji je organizovao "Jug preš" iz Leskovca uz podršku britanske ambasade u Beogradu, rekao da" Jedinstvena >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << srpska lista izlazi na izbore da bi dobila ono što joj pripada po dogovoru sa medjunarodnom zajednicom a ne da bi ulazila u koaliciju sa većinskim albanskim strankama".

Država Tuvalu priznala Kosovo

"Ako mi ispred srpskih partija dobijemo većinu tražićemo ono što nam pripada, a to su izmedju ostalog i deset poslanika u skupštini i dva ministarska mesta u vladi, a to je bitna razlika od onoga kada ulazite u koaliciju", kazao je Nojkić.

Slovački vojnici napuštaju Kosovo

Predstavnik Srba iz Novog Brda na Jedinstvenoj srpskoj listi Sreten Ivanović rekao je da se "na ovoj listi nalaze politički predstavnici stranaka koje imaju centrale i u Beogradu i na Kosovu, bez obzira što je Vlada Srbije donela zajednički stav da ne podržava izlazak na parlamentarne izbore".

"Pokušali smo bojkotom da utičemo na procese na Kosovu i Metohiji ali se to nije pokazalo kao funkcionalno, zbog čega želimo naše prisustvo u kosovskom parlamentu", rekao je Ivanović.

Članstvo u EU zavisi od Srbije!

On je rekao da je šteta što se srpske partije na izborima neće pojaviti na jednoj listi, već na devet.

Cilj dijaloga pomirenje kosovskih Albanaca i Srba

Na skupu su učestvovali i predstavnici Liberalne srpske partije, čije je sedište u Štrpcu, Saša Milosavljević i Dalibor Jevtić, koji su takodje pozvali Srbe da izadju na parlamentarne izbore.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.