Izvor: JUGpress.com, 03.Jun.2021, 19:07

Opšta bolnica za desetak dana van kovid sistema?

LESKOVAC

Broj hospitalizovanih u leskovačkoj kovid bolnici je 18. Primljeno je 2, a otpušteno 5 pacijenata. Na kiseoniku ih je 12. Iz Leskovca je 11 osoba, Vlasotinca 4, Lebana 2 i Bojnika 1. Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević kaže da će se najverovatnije od sledeće nedelje početi da rade dijagnostika i služba fizikalne medicine i rehabilitacije, jer više neće biti deo kovid-sistema.

„Trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << se radi dezinfekcija. Služba za psihijatriju, kao i onkologija su već izvan kovid sistema, te pacijenti tamo već mogu da se jave na pregled. Nadam se da ćemo, posle više od godinu dana, otvoriti i glavni ulaz u bolnicu, kako bi sanitet i pacijenti lakše dolazili. Očekujem da za desetak dana biti u kovidu samo infektivno odeljenje.“

Dimitrijević je prokomentarisao i činjenicu da specijalisti iz bolnice ne pregledaju pacijente u Domu zdravlja, da tamo radi damo jedan lekar, što je prouzrokovalo nastajanje gužvi.

„Dva lekara koja tamo rade za stalno su trenutno na bolovanju. Puno lekara interne medicine su bili u kovid sistemu, trenutno su dobili nekoliko dana dopusta. Čeka se da dođe negativan test na kovid 19 za njih kako bi se vratili na posao. Ja molim pacijente za strpljenje, jer 80% našeg osoblja je bilo u kovid sistemu, očekujem da od ponedeljka to bude rešeno… Inače, naše ambulante nisu prestajale sa radom, ali su radile sa manjim brojem pacijenata, delom zato što su se ljudi plašili korone, pa su izbegavali gužve i preglede, a i način rada je bio takav da smo preglede zakazivali na pola sata, da ne bi stvarali gužve. Očekujem da u narednih desetak dana vratimo bolnicu u non-kovid način rada, odluku o tome doneće ministarstvo i krizni štab, te da ćemo moći da se posvetimo pacijentima koji su, ne našom krivicom, bili po malo zapostavljeni.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.