Opozicija: Zašto se plašite rasprave? – Gradonačelnik testira izdržljivost opozicije

Izvor: juGmedia, 27.Jun.2016, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija: Zašto se plašite rasprave? – Gradonačelnik testira izdržljivost opozicije

LESKOVAC – Današnje zasedanje Skupštine grada Leskovca „pretilo“ je da po dužini trajanja uđe u Ginisovu knjigu rekorda jer je  gradonačelnik Goran Cvetanović predložio da odbornici rade bez prestanka do usvajanja svih 56 tačaka koje su na dnevnom redu.

Interesantno je da su njegov predlog odbili odbornici vladajuće većine, a podržali ga opozicionari.

Isprovociran optužbama opozicije da se lokalna vlast plaši kritika, nakon predloga objedinjavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << rasprave o izveštajima rada u 2015. godini svih javnih preduzeća, gradonačelnik je insistirao da se o radu svakog preduzeća raspravlja ponaosob ali bez pauze.

Ja se ne plašim vaših kritika, ali će se onda raditi do kraja! Predlog objedinjavanja rasprave je bio usmeren na efikasnost rada, ali ako želite drugačije nije propblem. Tada ćemo da vidimo ko će to da izdrži. Ja znam i da ne spavam po dva dana i da budem koncetrisan, što ne verujem da vi to možete da izdržite„, poručio je Cvetanović.

Opozicija je optužila gradonačelnika da nekorektno uslovljava odbornike.

Pokušavate da nas silujete da ovde radimo po 16 sati“, kazala je Jelena Spirić iz Demokratske stranke.

Njen partijski kolega Saša Stojanović podsetio je gradonačelnika da je on samo gost u lokalnom parlamentu.

„Zbog toga ne možete vi da ovde naređujete i predlažete do kada će da se radi, već to treba da učini predsednik Skupštine Aleksandar Đurović. Skupština bi trebalo da radi do 18 časova“, kazao je.

Gradonačelnik je podsetio demokrate da su se rasprave po tačkama objedinjavale upravo u vreme njihove vladavine.

„Ja pamtim kao slon! Pa to je prvi počeo da radi bivši gradonačelnik Slobodan Kocić. To što bi pojedini odbornici da primaju dnevnice i danas i sutra i prekosutra, moja je prva obaveza da štitim budžet„, zaključio je Cvetanović.

Rasprava o izveštaju rada javnih preduzeća u 2015. godini ipak će biti objedinjena.

Dragan Marinković
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opozicija protiv objedinjavanja tačaka dnevnog reda

Izvor: JUGpress.com, 27.Jun.2016

LESKOVAC..Tek nakon diskusije koja je trajala više od dva sata, usvojen je dnevni red današnje druge sednice Skupštine grada. Opozicija se nije složila sa predlogom da se o pojednim tačkama dnevnog reda, kao što su izveštaji o radu javnih, javno komunalnih preduzeća, ustanova i fondova, zbog...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.