Oni će odlučivati ko će biti novi direktori javnih preduzeća

Izvor: juGmedia, 22.Nov.2016, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni će odlučivati ko će biti novi direktori javnih preduzeća

LESKOVAC – Gradski većnici sačinili su večeras novu Komisiju za imenovanje direktora leskovačkih javnih i javno-komunalnih preduzeća, a u nju čine diplomirani pravnici, ekonomisti, hemičari i jedan strukovni menadžer.

Dosadašnja komisija je raspuštena jer Zakon o javnim preduzećima više ne predviđa mogućnost da u njoj budu narodni poslanici, odbornici, kao ni postavljena lica u organima državne uprave i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << lokalne samouprave,  predstavnici Stalne konferencije gradova i opština, kao i predstavnici javnih i javno komunalnih preduzeća.

Ovo su novi članovi Komisije za imenovanje direktora:

Interesantno je da su do danas Komisiju upravo činili funkcioneri u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima i ustanovama, poput gradskih većnika, direktora…

Sudbina direktorskih fotelja je do večeras bila u njihovim rukama:

Odmah nakon smene članova Komisije većnici su raspisali Konkurs za imenovanje direktora JKP „Komunalac“ u Leskovcu koji mora da ima stečeno visoko obrazovanje na osnovnim studijama u trajanju od najmanje 4 godine, minimum 5 godina radnog iskustva, od čega 3 godine na poslovima za koje je osnovano Javno komunalno preduzeće ili trogodišnji rukovodeći položaj.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Formirane komisije za imenovanja direktora Javno komunlanih preduzeća

Izvor: JUGpress.com, 23.Nov.2016, 14:30

LESKOVAC..Na devetoj sednici Gradskog veća razrešeni su dosadašnji članovi komisije za imenovanje direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća i doneto je rešenje o imenovanju novih članova, što je u skladu sa novim Zakonom o javnim preduzećima...Umesto dosadašnjeg predsednika Zorana Đorđevića,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.