On „pada“ prvi zbog nepotizma? Zaposlio sina, snahu, brata od strica, sestričinu…

Izvor: juGmedia, 06.Jun.2017, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On „pada“ prvi zbog nepotizma? Zaposlio sina, snahu, brata od strica, sestričinu…

Agencija za borbu protiv korupcije najavila je pokretanje postupka protiv direktora Trgovinsko-ugostiteljske škole Gradimira Ilića jer je zaposlio decu i rođake, ali i partijski podobne ljude, potvrđuju dopisi u koje je redakcija Jugmedie danas imala uvid.

Naime, Ilić je za sedam godina, koliko rukovodi ovom školom, u nju zaposlio svog sina, snahu, brata od strica, sestričinu, ali i ćerku i sina prosvetnog inspektora.

Direktor je doveo sebe u situaciju sukoba >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << interesa, javni interes podredio privatnom i javnu funkciju iskoristio za sticanje koristi za povezana lica, čime je ugrozio poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije“, navodi se između ostalog u dopisu v.d. direktorke Agencije za borbu protiv korupcije Verke Atanasković.

Kako je Gradimir Ilić ranije priznao Jugmedii, on je zaposlio sina Igora, koji održava kompjuterski sistem i njegovu suprugu Sanju, koja sa petim stepenom uči decu kako da spremaju kolače.

Zbog toga sam obeleo, a inspekcije nisu našle ništa nezakonito“, kazao je tada Ilić.

Inače, još tada su naši izvori iz ove škole javno govorili kako je snaja direktora Ilića bila vanredni učenik skole u kojoj radi i predavala deci u 3. razredu a pohađala vanredno 2. razred. Naime, redovno je završila Medicinsku skolu i primljena je u Trgovinsko-ugostiteljsku kao higijeničarka „ali je u međuvremnenu napredovala“.

Gradimir Ilić se povrh svega ponaša kao despot u toj našoj školi. Postao je strah i trepet za profesore, od kojih neke i mobinguje. Trenutno se protiv njega vodi sudski postupak za mobing, ali jos jedna profesor najavljuje tužbu za isto krivično delo.

Za nepotizam se, kako smo ranije pisali, prozivaju i drugi direktori u obrazovnim ustanovama gde još uvek niko nije zvanično prijavio nadležnim institucijama ovakve pojave.

Dragan Marinković
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Agencija traži smenu direktora osnovne škole u Leskovcu zbog nepotizma

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jun.2017, 12:42

Zbog toga što je direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Leskovca Nenad Ivanović zaposlio svog sestrića na mesto profesora muzičkog, Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je njegovu smenu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.