Oglasilo se Ministarstvo odbrane: Počelo je

Izvor: B92, 07.Jun.2023, 23:47

Oglasilo se Ministarstvo odbrane: Počelo je

U centrima Komande za obuku u Somboru, Valjevu i Leskovcu danas je započela obuka vojnika na služenju vojnog roka.

Oni su u redove Vojske Srbije stupili početkom ovog meseca.

Vojnici su prethodnih dana prošli period prilagođavanja, upoznali se sa osnovnim pravilima života i rada u Vojsci Srbije i spremno dočekuju period intenzivnog obučavanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesec i po dana oni će se, u centrima za osnovnu obuku, osposobljavati za rukovanje ličnim naoružanjem i opremom i izvođenje osnovnih taktičkih radnji i postupaka u borbi, istovremeno podižući nivo svoje opšte fizičke pripremljenosti.

Potom sledi individualna specijalistička obuka za vojničke dužnosti u okviru roda odnosno službe, da bi drugi period služenja vojnog roka vojnici proveli u jedinicama Vojske Srbije na osposobljavanju za realizaciju kolektivnih zadataka.

Tokom služenja vojnog roka zainteresovani vojnici se mogu prijaviti za prijem u profesionalnu vojnu službu, kako bi blagovremeno prošli propisanu proceduru i stekli uslove da odmah po završetku vojnog roka stanu u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.