Izvor: JUGpress.com, 03.Jul.2023, 09:43

Održana konferencija SMART Balkan: U fokusu kriza koja trese srpsko društvo

BEOGRAD-LESKOVAC

Druga nacionalna konferencija SMART Balkan održana je u hotelu Mona Plaza u Beogradu, uz učešće

visokih predstavnika Vlade Norveške – državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova,

gospodina Ejvinda Vad Petersona; i Vlade Srbije – Ministra za ljudska i manjinska prava i

društveni dijalog, gospodina Tomislava Žigmanovog.

Konferencija je održana u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << cilju analiziranja situacije u kojoj se našlo srpsko društvo nakon masovnih ubistava u Srbiji početkom maja meseca. Tim povodom, realizovane su dve panel diskusije.

Na prvoj, tema je bila “Sistem upravljanja krizama u Srbiji: Uloga organizacija civilnog društva”, i na njoj su govorili eksperti iz oblasti bezbednosti – sa Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu, iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, Centra za geostrateška istraživanja i terorizam, ali i Aleksandar Stojanović, predsednik leskovačkog Centra za istraživanje bezbednosti (CIB).

Druga panel diskusija je okupila eksperte koji su raspravljali o psihološkoj i emotivnoj podršci zajednici i pre svega, mladima, u uslovima krize.

Na konferenciji je dodeljeno 11 grantova za Nacionalne intervencije organizacijama civilnog društva iz

Srbije u iznosu od 5.547.765,37 NOK.

(Kraj) SM/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.