Izvor: JUGpress.com, 06.Nov.2020, 18:32

Održana javna licitacija za prodaju zemljišta u vlasništvu grada

LESKOVAC

Na javnom nadmetanju za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Leskovca ponuđeno je sedam lokacija, a prodato je njih pet za ukupno 15.997.714 dinara. Ove podatke je izneo Miloš Cvetanović, načelnik Gradske uprave Leskovac i dodao da je ukupno bilo deset učensika i da je javno nadmetanje je proteklo u skladu sa propisaima o javnom nadmetanju.

„Četiri ponuđene >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << lokacije se nalaze na lokaciji stare stočna pijaca, a po jedna u naseljima Slavka Zlatanovića, Kumalak i Zelena zona. Najskuplje plaćena lokacija je u naselju Kumalak, gde je kompanija „Mladost” za više od 61-og ara platila 12,2 miliona. Ostale parcele koje su prodate su namenjene porodičnoj izgradnji i prodate su fizičkim licima. Dve parcele su ostale neprodate, a radi se o lokacijama u Zelenoj zoni koja je namenjena za industrijsku proizvodnju i parcela u naselju kod stare stočna pijaca za privatnu gradnju.“

Cvetanović je pojasnio i da je motiv grada da prodajom ovih parcela grad ostvari prihod po više osnova. Najpre jednokratno prilikom prodaje, a kasnije da ostvari stalni prihod preko poreza za imovinu.

„Mi smo 2015. godine doneli odluku da trebamo da otuđimo tu imovinu i tako je stavimo u funkciju. Imovina grada koja je bez funkcije i bez ikakvih prihoda je samo trošak za održavanje. Mislim da se to dobro pokazalo, jer već imamo parcele koje su kupili privrednici i već se dešavaju određene privredne delatnosti, a i parcele gde su izgrađene kuće, pa imamo veći priliv u porezu na imovinu, odnosno novca koji ulazi u budžet grada.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.