Izvor: JUGpress.com, 16.Jul.2023, 23:15

Održana 18. Grdelička regata

LESKOVAC

U okviru Grdeličkog leta 2023 održana je i tradicionalna, 18. po redu, Grdelička regata u organizaciji Doma kulture Grdelica. Niz Južnu Moravu, od Plavog mosta do Dobrotina, splavarilo je oko 200 ulčesnika. Dobru zabavu učesnicima je poželeo član Gradskog veća Aleksandar Pejčić.

„Pre mnogo godina rodila se ideja da se organizuje ova regata. Ta ideja je u stvari turistički potencijal Grdelice i postaje brend Grdelice. Možda je na početku koračala >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << malim koracima, ali sada i te kako velikim koracima gazi ka tom brendu. Ovo je prilika da se svi oni koji vole Južnu Moravu oprobaju na ovoj regati i da uživaju u vožnji do Dobrotina. Očekujemo od organizatora da iz godine u godinu ona bude sve bolja i da ima sve više učesnika.“

Direktor Doma kulture Grdelica Marko Trivunić podseća da se radi se o sportsko-ekološkoj manifestaciji koja postoji dugi niz godina i koja je jedna od najpoznatijih i najstarijih manifestacija koje organizuje ova kulturna ustanova.

„Spust počinje u 11 časova i 59 minuta, simbolično, u minut do 12, jer želimo da pošaljemo poruku o značaju zaštite životne sredine. Spust je dug osam kilometara, i traje oko dva i po do tri sata.“ (kraj) IS/MN

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.