Izvor: JUGpress.com, 02.Dec.2023, 17:30

Održan 11. seminar “Samoodbrana za žene” uz slabu zainteresovanost organizacija koje se bave zaštitom žena

LESKOVAC

Ninđucu klub „Buđinkan“ uspešno je realizovao svoj jedanaesti po redu besplatni seminar “Samoodbrana za žene”. Prvenstveni cilj seminara je formiranje svesti o samoodbrani i o očuvanju sopstvenog života u situacijama koje ugrožavaju zdravlje i život pojedinca. Seminar je bio podeljen u dve celine, a obrađivano je više tematskih celina kao što su psihologija napadača i psihologija žrtve; nivoi rizika i adekvatna reakcija; vitalne tačke i izvođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << udaraca; situacioni trening; improvizovana oružja; taktička samoodbrana; odbrana na zemlji; profesionalni saveti i iskustva sa nasiljem. Seminaru je prisustvovalo tridestak učesnika, a asistirali su im članova kluba.

Organizatori kažu da im je naročitu pažnju privukla nezainteresovanost više od jedne organizacije koje se bave zaštitom žena, nakon poziva na seminar. Oni smatraju da, budući da se suočavamo sa porastom femicida, nasilja u porodici i generalno nasilja u našoj zemlji i u svetu, stečen je utisak da sem što se verbalno i u virtuelnom svetu oglašavaju pojedinci i navedene organizacije, kako bi društvo trebalo da se više bavi temom zaštita žena, a onda kada se neko zapravo dobrovoljno aktivira da da svoj doprinos zaštiti žena, to ne može baš da realizuje, jer ti pojedinci i grupe nisu zainteresovane za besplatnu edukaciju, savetovanje i obuku od strane profesionalaca.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.